اگر همسرتان به مواد مخدر، الکل یا هر چیز دیگری اعتیاد دارد، آینده زندگی مشترک شما ممکن است ناامیدکننده به نظر برسد. خوشبختانه، اعتیاد را می توان به طور موثر درمان و مدیریت کرد. درمان حرفه ای می تواند به همسر شما کمک کند تا تبدیل به فردی شود که قبلا بوده است و ممکن است بین طلاق گرفتن و ماندن در ازدواج تفاوت ایجاد کند.

رابطه بین اعتیاد و طلاق

اعتیاد یک همسر می تواند فشار باورنکردنی را بر هر ازدواجی وارد کند. وقتی یکی از همسران اعتیاد داشته باشد، خواه این مشکل با الکل، مواد مخدر، قمار یا هر چیز دیگری باشد، همسر دیگر نیز رنج می‌برد. طلاق امری نسبتاً رایج است، به ویژه هنگامی که اعتیاد مطرح می شود. بین ۴۰ تا ۵۰ درصد از ازدواج های اول به طلاق ختم می شود و حدود ۲۰ درصد از مردان و زنان در آمریکا حداقل یک بار در زندگی خود طلاق گرفته اند.

چگونه اعتیاد می تواند یک ازدواج را از بین ببرد

  1. از دست دادن اعتماد

افراد مبتلا به اعتیاد تمایل دارند به همسرشان در مورد شدت اعتیادشان دروغ بگویند، مقدار پولی را که برای پرداخت آن خرج می‌کنند پنهان می‌کنند و وعده‌های تغییر رفتارشان را زیر پا می‌گذارند. با گذشت زمان، این عدم صداقت پایه های اساسی اعتماد را که در هر رابطه ای ضروری است، می شکند. همسرانی که به رابطه جنسی یا پورنوگرافی اعتیاد دارند نیز ممکن است مرتکب زنا شوند یا خیانت کنند که این یکی دیگر از موارد نقض اعتماد است.

  1. بار مالی

علاوه بر این، همسران مبتلا به اعتیاد ممکن است پول زیادی خرج کنند، پس انداز خود را هدر دهند و حتی برای پرداخت عادات خود بدهی بدهند یا اموال خود را بفروشند. آنها ممکن است از کار عقب بیفتند و شغل خود را از دست بدهند، یا ممکن است مرتکب جنایاتی شوند – مانند باشد. عواقب مالی اعتیاد می‌تواند برای یک زوج متاهل فاجعه‌بار باشد، به‌ویژه اگر در حال تربیت فرزندان باشند.

رابطه اعتیاد و طلاق ، اعتیاد چگونه بر حل و فصل طلاق تأثیر می گذارد؟

اکثر افرادی که در نهایت طلاق می گیرند، به طور متوسط ​​دو سال قبل از شروع این روند، تصمیم خود را در نظر می گیرند. هنگامی که یک زوج تصمیم به پایان ازدواج خود می گیرند، همسران و وکلای آنها برای حل و فصل حضانت، نفقه فرزند، نفقه و تقسیم دارایی مذاکره خواهند کرد. اگر شرایط توافق باید در دادگاه تعیین شود، قضات گاهی اوقات اعتیاد را در نظر می گیرند.

اگر زوجین دارای فرزند باشند، قاضی می‌تواند حضانت کامل همسر غیر معتاد را به وی اعطا کند و از حق ملاقات والدین دیگر خودداری کند. قاضی همچنین ممکن است حق ملاقات والدین معتاد را اعطا کند اما نیاز به نظارت و آزمایش مواد مخدر داشته باشد. قضات همچنین ممکن است هزینه های مالی اعتیاد را دلیلی برای بازپرداخت تلقی کنند، بنابراین گاهی اوقات به همسری که سابقه اعتیاد دارد حکم به پرداخت نفقه می دهند و به شریک هوشیار سهم بیشتری از پول و دارایی زوج می دهند.

آیا وقتی یکی از همسران اعتیاد دارد طلاق اجتناب ناپذیر است؟

طلاق تجربه سختی برای کل خانواده است. در حالی که اعتیاد بار سنگینی برای ازدواج است و گاهی طلاق تنها راه حل آن است، درمان اعتیاد می تواند راه حلی جایگزین برای برخی از زوجین باشد. با کمک حرفه ای و حمایت خانواده و دوستان، فردی که تحت درمان قرار می گیرد می تواند از اعتیاد بهبود یابد و به طور بالقوه ازدواج خود را نجات دهد.

مراکز درمانی زیادی در سراسر کشور وجود دارد که در آن کاربران می توانند از الکل و مواد مخدر سم زدایی کنند و تحت درمان و درمان پزشکی قرار گیرند. بسیاری از مراکز درمانی خانواده درمانی را ارائه می دهند. همچنین گروه های حمایت از اعتیاد برای زوج ها وجود دارد. زمانی که افرادی که دوستشان دارند و به آنها اعتماد دارند به او کمک کنند و آنها را در این راه تشویق کنند، احتمال بهبودی احتمال بیشتری دارد. همسرانی که به صورت تیمی به درمان می پردازند، ممکن است حتی در این فرآیند خود را مجدداً به یکدیگر متعهد کنند.

از همه مهمتر، وقتی همسری اعتیاد دارد، تسلیم شدن و انجام هیچ کاری بدترین راه حل ممکن است. ممکن است فردی با همسر معتاد معتقد باشد که یا باید با اعتیاد زندگی کند و امیدوار باشد که بهتر شود یا طلاق بگیرد، اما درمان گزینه بهتری است. اعتیاد به مرور زمان بهبود نمی یابد یا خود اصلاح نمی شود. هرکسی که اعتیاد دارد می تواند بر آن غلبه کند، اما نیاز به دسترسی به سم زدایی، دارو و درمان تحت نظارت پزشکی در یک مرکز توانبخشی دارد.

رابطه اعتیاد و طلاق چیست؟ بهترین راه کمک به همسر درگیر اعتیاد چه راهی است؟

اگر شما یا همسرتان به دلیل اعتیاد فعلی به طلاق می اندیشید، ابتدا سعی کنید برای درمان اقدام کنید. تا جای ممکن از درمان های غیر اصولی که بعضا میتوانند خطرساز و ضررهای جبران ناپذیری به همراه داشته باشند دوری کنید و به جای آن از کمپ ترک اعتیاد و افراد متخصص کمک بگیرید.

منبع : https://www.addictioncenter.com/

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *