۱۵ نکته مهم برای درمان افسردگی

افسردگی اختلالی خلقی است که در سال های اخیر بسیار شایع شده است. این اختلال می تواند بر فکر و عمل و احساسات افراد تاثیر منفی داشته باشد. به طوری که فرد علاقه خود را به هر آنچه پیش از این  لذت می برد، از بین می برد. افسردگی می تواند علائم جسمی را به همراه داشته باشد.  اگر فرد این علائم را برای دو هفته یا بیشتر تجربه کرده اید، مهم است که برای درمان افسردگی به پزشک مراجعه کنید. افسردگی قابل درمان است و درمان های مختلفی از جمله دارو، درمان و تغییرات سبک زندگی می تواند به شما در احساس بهتر کمک کند. در این مطلب به طور کامل به معرفی افسردگی و درمان افسردگی می پردازیم.

 

افسردگی چیست؟

افسردگی یک اختلال خلقی است که بر نحوه احساس، فکر و عمل شما تاثیر می گذارد. می تواند باعث غم و اندوه یا پوچی مداوم و همچنین از دست دادن علاقه یا لذت در فعالیت هایی شود که زمانی از آنها لذت می بردید. افسردگی می تواند علائم جسمی مانند خستگی، تغییرات اشتها، مشکل در خواب یا خواب بیش از حد، و درد بدون دلیل را نیز ایجاد کند.

 

نشانه های فرد افسرده

علائم افسردگی می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و می تواند شامل موارد زیر باشد:

نشانه های فرد افسرده

  • خلق غمگین یا افسرده: این شایع ترین علامت افسردگی است.
  • از دست دادن علاقه یا لذت در فعالیت ها: ممکن است دیگر از فعالیت هایی که زمانی از آنها لذت می بردید لذت نبرید، مانند گذراندن وقت با دوستان و خانواده، سرگرمی ها یا ورزش.
  • تغییرات اشتها: ممکن است وزن کم کنید بدون اینکه سعی کنید، یا ممکن است اشتهای زیادی پیدا کنید و وزن اضافه کنید.
  • مشکلات خواب: ممکن است در به خواب رفتن یا خوابیدن مشکل داشته باشید، یا ممکن است بیش از حد بخوابید.
  • از دست دادن انرژی یا افزایش خستگی: ممکن است احساس کنید که انرژی کمی دارید یا دائماً خسته هستید.
  • مشکل در تفکر، تمرکز یا تصمیم گیری: ممکن است متوجه شوید که تمرکز روی کار یا انجام کارهای روزمره دشوار است.
  • بی قراری یا کندی حرکت: ممکن است احساس بی قراری یا کندی کنید.
  • احساس بی ارزشی یا گناه: ممکن است احساس بی ارزشی یا گناه کنید.
  • افکار مرگ یا خودکشی: ممکن است افکار مرگ یا خودکشی داشته باشید.

اگر پنج یا بیشتر از این علائم را برای دو هفته یا بیشتر تجربه کرده اید، مهم است که برای کمک به پزشک مراجعه کنید.

 

روش های درمان افسردگی

درمان های مختلفی برای افسردگی وجود دارد، از جمله:

دارو درمانی: داروهای ضد افسردگی رایج ترین نوع درمان برای افسردگی هستند. آنها با افزایش سطح مواد شیمیایی مغز به نام انتقال دهنده های عصبی که بر خلق و خو تأثیر می گذارند، عمل می کنند.

روان درمانی: درمان به شما کمک می کند تا افکار و رفتارهای منفی را شناسایی و تغییر دهید. انواع مختلفی از درمان وجود دارد، مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) و درمان بین فردی.

روش های درمان افسردگی

تغییرات سبک زندگی: تغییرات سبک زندگی مانند ورزش منظم، خواب کافی و رژیم غذایی سالم نیز می تواند به بهبود علائم افسردگی کمک کند.

تحریک مغزی: تحریک مغزی شامل درمان هایی مانند تحریک مکرر مغناطیسی و تحریک عمیق مغز (DBS) است که می تواند برای افرادی که به درمان های دیگر پاسخ نمی دهند مفید باشد.

در بسیاری از موارد، ترکیبی از درمان ها موثرترین است. پزشک شما می تواند به شما کمک کند تا بهترین روش درمانی را برای شما تعیین کند.

 

۱۵ نکته مهم برای درمان افسردگی

زمانی که متوجه بروز مشکل افسردگی در خود شدید، برای درمان لازم است ۱۵ نکته زیر را مدنظر قرار دهید:

۱.       به دنبال کمک حرفه ای باشید. اولین و مهمترین قدم در درمان افسردگی، جستجوی کمک حرفه ای است. یک پزشک یا متخصص بهداشت روان می تواند به شما در تشخیص افسردگی و ایجاد یک برنامه درمانی مناسب برای شما کمک کند.

۲.       داروهای خود را طبق دستور مصرف کنید. اگر برای شما دارو تجویز شده است، مهم است که آنها را طبق دستور مصرف کنید. از مصرف خودسرانه دارو یا عدم مصرف آنها خودداری کنید، حتی اگر احساس بهتری دارید.

۳.       اگر از روان درمانی برای درمان افسردگی استفاده می کنید، به جلسات مشاوره فردی  مقید باشد.پس مهم است که در تمام قرار ملاقات های خود شرکت و فعالانه در جلسات درمان خود شرکت کنید. روان درمانی می تواند به شما در یادگیری مهارت های مقابله ای برای مدیریت افسردگی خود کمک کند.

۴.       تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. چندین تغییر در سبک زندگی وجود دارد که می تواند به بهبود خلق و خوی شما کمک کند، مانند:

·         ورزش منظم

·         خواب کافی

·         رژیم غذایی سالم

·         از الکل و مواد مخدر خودداری کنید

·         استرس خود را مدیریت کنید: تکنیک های مدیریت استرس مانند یوگا، مدیتیشن یا تنفس عمیق را تمرین کنید.

۵.       با عزیزان خود ارتباط برقرار کنید. گذراندن وقت با عزیزان می تواند به شما در احساس حمایت و ارتباط بیشتر کمک کند.

۶.       به یک گروه حمایتی بپیوندید. پیوستن به یک گروه حمایتی می تواند به شما کمک کند تا با دیگران که تجربیات مشابهی دارند ارتباط برقرار کنید و احساس تنهایی کمتری داشته باشید.

۷.       علایق خود را دنبال کنید. زمانی را برای انجام فعالیت هایی که از آنها لذت می برید اختصاص دهید، حتی اگر احساس انگیزه ندارید.

۸.       به خودتان مهربان باشید. به یاد داشته باشید که شما تنها نیستید و افسردگی یک بیماری است که قابل درمان است. با خودتان صبور باشید و خود را به خاطر احساس غم یا ناامیدی سرزنش نکنید.

۹.       امید خود را از دست ندهید. افسردگی یک بیماری موقتی است. با درمان و حمایت مناسب، می توانید احساس بهتری داشته باشید و از زندگی خود لذت ببرید.

۱۰.   از یک برنامه پیگیری خلق و خو استفاده کنید. ردیابی خلق و خوی خود می تواند به شما کمک کند تا الگوهایی را در علائم خود شناسایی کنید و محرک های خود را تعیین کنید.

۱۱.   یک “جعبه ابزار مقابله ای” ایجاد کنید. یک لیست از فعالیت هایی که به شما در احساس بهتر کمک می کند، مانند گوش دادن به موسیقی، گذراندن وقت در طبیعت یا صحبت با یک دوست، ایجاد کنید.

۱۲.   از یک برنامه بحران استفاده کنید. یک برنامه برای زمانی که احساس غرق شدن می کنید ایجاد کنید، مانند تماس با یک دوست یا خط بحران.

۱۳.   محدودیت هایی را تعیین کنید. یاد بگیرید که چگونه “نه” بگویید و از موقعیت هایی که باعث استرس یا اضافه بار شما می شود، دوری کنید.

۱۴.   برای چیزهای خوب سپاسگزار باشید. زمانی را برای تمرکز بر چیزهای خوب زندگی خود اختصاص دهید، حتی چیزهای کوچک.

۱۵.   اگر از مشاوره برای درمان کمک می گیرید از روانشناس خوب برای افسردگی استفاده کنید.

 

نتیجه گیری

افسردگی یک بیماری جدی است، اما قابل درمان است. با کمک حرفه ای و حمایت مناسب یک مشاور روانشناس خبره، می توانید بر افسردگی غلبه کرده و زندگی شاد و معناداری داشته باشید. به یاد داشته باشید که شما تنها نیستید. میلیون ها نفر در سراسر جهان با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند. منابع زیادی برای کمک به شما در بهبودی وجود دارد.در صورتی که احساس می کنید نیاز به کمک یک مشاور دارید می توانید از مرکز خدمات روانشناسی دکتر مهسا کاشفی زاده کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید